Als diëtiste/voedingsdeskundige kijk ik verder dan enkel de voeding op
▼
zich. Voedingsgewoonten duiden evenzeer op het waarom je eet, hoe je eet, met wie je eet, waar je eet enzovoort. Er zijn heel veel zaken die ons dagelijkse voedingspatroon beïnvloeden. Eten is de dag van vandaag geen kwestie meer van eten om te overleven of eten omdat het moet. Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. De kunst is om een balans te vinden tussen een gezond voedingspatroon en de extra’s. Met andere woorden genieten op een gebalanceerde en verantwoorde manier! Dit klinkt voor velen onmogelijk maar juist daarvoor kan je bij mij terecht! Volgende kernwoorden vatten mijn visie als diëtiste kort samen:
Eetgewoonten – Gezonde(re) keuzes – Bewust eten – Balans noden/extra’s – Variatie – Genieten!
▲